Sveriges första Wallbox Supernova 150

Sveriges första Wallbox Supernova 150

Svensk Fordonsladdning har installerat de första två Wallbox Supernova 150kW supersnabbladdarna i Sverige. Laddarna installerades på uppdrag av vår kund Dalakraft i Rättvik. Laddarnas placering är mycket attraktiv precis intill Riksväg 70 genomfart Rättvik med gångavstånd till restauranger, caféer, bensinmackar m.m. De två supersnabbladdarna kommer att tas i drift under maj och stå redo att möte turisttrafiken i sommar.

Detta är starten på ett långsiktigt samarbete inom segmentet DC laddning mellan Wallbox och Svensk Fordonsladdning.

”Det känns väldigt roligt att få förtroendet av Wallbox att sälja och installera deras första laddare av denna modell i Sverige. Wallbox sökte en aktör som var specialiserad på just DC laddning och belyste vikten av en fungerande organisation för drift, service & underhåll, så det var en bra matchning, säger Robert Gärdeäng, VD på Svensk Fordonsladdning”

”Vi känner stor tillit till Svensk Fordonsladdning och deras kunskap inom området. För att lyckas på marknaden för DC laddare behöver vi en trygg rikstäckande partner som prioriterar området samt är duktiga på drift & underhåll, säger Robin Palmgren, Country Manager Sweden & Norway på Wallbox”

Om Svensk Fordonsladdning: Svensk Fordonsladdning AB är en ledande leverantör av helhetslösningar inom DC-laddning över hela landet. Företaget är specialister inom fordonsladdning med målet att leverera högkvalitativa anläggningar som är hållbara över lång tid.

Om Wallbox: Wallbox är en global leverantör av laddning och energihantering för elfordon som designar, tillverkar och distribuerar laddningsstationer för elfordon. Wallbox har sitt säte i Barcelona, Spanien.

Kontaktpersoner:
Robert Gärdeäng, CEO Svensk Fordonsladdning AB,
robert.gardeang@svenskfordonsladdning.se , 070-492 81 89

Robin Palmgren, Country Manager Sweden & Norway på Wallbox,
robin.palmgren@wallbox.com , 073-038 71 90