fbpx

Tunga fordon

Vi erbjuder kompletta laddlösningar för industri och tunga fordon. Vår målsättning är att erbjuda våra kunder en helhetslösning oavsett behov. Hittar du inte det du söker är du alltid varmt välkommen att kontakta oss!

Laddning av tunga fordon

Alla branscher och verksamheter kommer behöva förändra sina vanor för att klara klimatmålen. För att göra omställningen smidigt och minimera påverkan på befintliga verksamheter kan vi Svensk Fordonsladdning erbjuda ett komplett sortiment av tjänster för laddning av tunga fordon. Oavsett placering eller geografi hjälper vi er med helheten så att ni kan fokusera på er verksamhet.

  • Anläggningsmaskiner – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning
  • Bussar – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning
  • Lastbilar – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning
  • Fartyg – Hamnladdning, AC och DC

Som ett resultat av att antalet elbilar ökar lavinartat har utbyggnaden av laddinfrastrukturen av förklariga skäl svårt att hålla samma takt. Men samtidigt som det alltså sker en ökning av antalet elbilar ställs det däremot allt högre krav på lättillgängliga laddmöjligheter i samhället. För att kunna erbjuda en snabb och enkel laddning i framtiden gäller det alltså nu för många aktörter att börja rusta sig efter framtidens behov. Sedan mars 2021 är gränsen på 200.000 laddbara bilar i Sverige passerad och innan 2030 kommer den siffran alltså enligt prognosen öka till 2,5 miljoner laddbara bilar.

Tunga lastbilar kräver intelligent laddningsinfrastruktur med hög effekt. Att migrera till en elfordonsflotta kan generera betydande driftsbesparingar genom att eliminera bränslekostnader och minska underhållskostnaderna för fordon, samtidigt som man säkerställer kontinuerlig tillgång till nollutsläppszoner i stadsområden.

Låga nivåer av CO2, partikelutsläpp och buller gör det möjligt att transportera gods i nollutsläppszoner och under tider då lastbilar med traditionella drivlinor normalt inte får användas. Dessa fördelar kan möjliggöra fler och snabbare leveranser under ett skift.

I kombination med avsaknaden av avgaser leder detta till bättre arbetsförhållanden för förarna och en lägre miljöpåverkan. De kan dessutom leverera varor till insidan av byggnader. De lägre vibrationsnivåerna och det snabbare accelerationssvaret gör dessutom körupplevelsen av eldrivna lastbilar mer positiv.

Kenneth Nilsson Svensk Fordonsladdning

Boka ett möte.

Har du frågor eller vill veta mer om våra produkter och tjänster är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på Svensk Fordonsladdning!