fbpx

Sofia Granfors blir ny styrelseledamot

Sofia Granfors blir ny styrelseledamot

Vid bolagsstämman den 20 maj valdes Sofia Granfors in som ny styrelseledamot i Svensk Fordonsladdning AB. Sofia arbetar till vardags som Chef för affärsutveckling & kundupplevelse på Skoda Sverige sedan 5 månader tillbaka. Hon ingår i Skodas ledningsgrupp och ansvarar bl.a. för strategiska frågor kopplade till återförsäljarnätverket gällande tillväxt och lönsamhet samt affärsutveckling och digitala projekt. Innan dess arbetade hon som Head of e-mobility på Volkswagen Sverige och ansvarade för elektrifiering med fokus på hållbarhet, laddning, digitala tjänster men även externa projekt och kommunikation för att driva omställningen mot elektrifiering. Under tiden var hon även del av Volkswagens ledningsgrupp.

”Att få ombord Sofia känns fantastiskt. Hennes erfarenhet och direkta kopplingar till branschen vi verkar i kommer att ha stor betydelse för vårt fortsatta strategiska arbete. Vi ser också att Sofia starkt kommer bidra med värdefulla perspektiv för bolagets tillväxtagenda, säger Robert Gärdeäng, VD & Styrelseordförande i Svensk Fordonsladdning”

”Svensk Fordonsladdning befinner sig i en spännande tillväxtfas och har ett starkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Eftersom utveckling av laddinfrastruktur är helt avgörande för att lyckas med omställningen till elektrifiering ser jag väldigt mycket fram emot att få bidra med mina erfarenheter till deras fortsatta framgång, säger Sofia Granfors”

Om Svensk Fordonsladdning

Svensk Fordonsladdning AB är en ledande leverantör av helhetslösningar inom DC-laddning i Sverige.

Företaget är specialister inom elfordonsladdning med målet att leverera högkvalitativa anläggningar som är hållbara över lång tid. Företaget är idag 21 anställda och omsätter ca. 80 miljoner. 

Kontaktpersoner

Robert Gärdeäng, CEO & Styrelseordförande Svensk Fordonsladdning AB
robert.gardeang@svenskfordonsladdning.se
070-492 81 89

Sofia Granfors, Styrelseledamot Svensk Fordonsladdning AB
sofia.granfors@gmail.com