fbpx

Volvos nya elbil ska gå 100 mil

Volvos nya elbil ska gå 100 mil. Det råder en veritabel boom för elbilar just nu. Var åttonde bil som sålts i Sverige i år har varit en ren elbil. Och de stora biltillverkarna förbereder en mängd nya modeller.

Under första halvåret var 13 procent av alla nya bilar som såldes i Sverige en elbil. Det är nästan en fördubbling jämfört med samma period året före, enligt siffror från bransch­organisationen Bil Sweden.

Även på andra håll i Europa ökar intresset snabbt och nu satsar tillverkarna allt mer pengar på att ta fram nya eldrivna fordon.

Volvo Cars har precis visat upp bolagets nya konceptbil, Concept recharge. Den ska ge en idé om hur Volvos kommande elbilar kommer att se ut.

De nya elbilarna ska bland annat få ett helt plant golv, ovanpå det stora batteripaketet.

Den första bilen med det här platta golvet blir nya versionen av XC90 som ska visas upp 2022. Fast den kommer då att ha ett annat namn eftersom det är så mycket som är nytt med bilen.

I samband med att Volvo visade upp den nya konceptbilen uppgav bolaget att mot slutet av decenniet ska deras framtida elbilar kunna köra upp mot 100 mil på en laddning, ungefär dubbelt så långt som i dag. Redan kring 2025 ska elbilarna klara att ladda på halva tiden. För att detta ska lyckas krävs fortsatt utveckling av DC laddare som klarar att generera dessa enorma effekter på korta tider. Läs mer om DC laddning här!

Läs hela artikeln, Volvos nya elbil ska gå 100 mil här https://www.svd.se/boom-for-elbilar–tillverkarna-laddar-upp