fbpx

Volvofinans Bank och Svensk Fordonsladdning laddar Sälen

Svensk Fordonsladdning har fått i uppdrag av Volvofinans Bank att leverera en komplett laddlösning i samband med att man vill erbjuda ett unikt erbjudande för elbilsladdning i Sälen. Dubbel bonus till CarPaykunderna (hos utvalda aktörer) kompletteras med en förstärkning av laddinfrastrukturen på plats i Sälen. Under sportlovsveckorna etableras en mobil laddstation – CarPay Popup – med två laddplatser på Sälfjällstorget för att underlätta för alla som kör elbil. 

Antalet elbilar ökar kraftigt i Sverige och det medför flaskhalsar för laddning i samband med perioder med stora rörelser i Sverige, exempelvis sportloven. Genom att etablera CarPay Popup vill Volvofinans Bank och CarPay förenkla grön mobilitet och en trevlig vistelse i Sälen.  

CarPay Popup levereras av Svensk Fordonsladdning och är en mobil laddstation som består av en kraftfull laddare som erbjuder två laddplatser för elbilar med CCS-uttag. Laddningen är öppen för alla bilägare och gratis för CarPay-kunder. 

”Vi är glada och stolta att kunna erbjuda grön el gratis till alla våra kunder. CarPay Popup är del av Sälens totala laddningsutbud och vissa utmaningar kring infrastruktur och logistik gör att vi inte kan erbjuda fler laddplatser än två i nuvarande satsning. Men detta är bara början på vår resa mot grön mobilitet.” säger Catharina Höweler, Head of Payments and Customer Service CarPay.

”Volvofinans Bank driver en ambitiös utveckling för att tillhandahålla sömlösa betalningar och finansiering för transport av personer och gods. Vi vill bidra till grön mobilitet genom att motivera och hjälpa våra kunder att välja det hållbara alternativet. Och genom att erbjuda bonus på laddning via CarPay samt CarPay Popup – en mobil laddstation i Sälen – förstärker vi utbudet av gröna produkter från banken. ” fortsätter Catharina Höweler.

Mer information om CarPay Popup:

  • Två laddplatser på Sälfjällstorget
  • Laddarna är tillgängliga 24 timmar om dygnet under vecka 7-10
  • Laddningen är gratis för alla som ansökt om CarPay och laddat ner appen 
  • Elen är 100% grön och levereras av Dalakraft
  • Alla bilar är välkomna
  • Effekt 100 kW
  • Endast CCS-uttag

Volvofinans Bank är Sveriges största bank specialiserad på mobilitet. Vi erbjuder trygga finansiella tjänster och smarta betalningslösningar via våra varumärken CarPay, CarPay Fleet, CarPay Move och Volvofinans Bank. Vår vision är att bygga den gröna staden med hållbar mobilitet. Företaget grundades 1959 och erhöll banktillstånd 2008. Vårt huvudkontor ligger i Göteborg, vi har en balansomslutning på närmare 47 miljarder och vi ägs i lika delar av de svenska Volvohandlarna via holdingbolaget AB Volverkinvest och Volvo Personvagnar AB.

”Vi ser mycket positivt på den här typen av initiativ och är glada över att fått förtroendet att leverera en komplett laddlösning för detta projekt, säger Lennart Nilsson som är operativ chef för Svensk Fordonsladdning. Många säsongsbetonade destinationer ser utmaningar i att kunna erbjuda sina besökare möjlighet att ladda sina elbilar, men här visar Volvofinans prov på en kreativ lösning som jag tror vi kommer se mer av i framtiden”, avslutar Nilsson.

För mer information
www.carpay.se/salen

Volvofinans Bank
Frida Eliasson, CMO CarPay
frida.eliasson@volvofinans.se
073-093 90 05

Svensk Fordonsladdning
Lennart Nilsson, Operativ Chef
lennart.nilsson@svenskfordonsladdning.se
073 593 71 80