fbpx

Toveks Bil lägger ny stororder

Svensk Fordonsladdning får fortsatt förtroende av Tovekskoncernen. Toveks Bil lägger ny stororder och investerar i fem nya snabbladdare till sitt laddnätverk. Denna gång till Lidköping, Mariestad, Åmål, Falköping och Falkenberg. Snabbladdarna kommer levereras under våren 2022 och kompletterar ett redan starkt publikt nät inom Tovekskoncernen.

Orderboken för 2022 ökar stadigt och inför julhelgen så mottog Svensk Fordonsladdning ytterligare en stororder från Tovekskoncernen. Affären innebär även att Toveks tecknar drift & underhållsavtal med Svensk Fordonsladdning på de nya laddarna. Sedan tidigare finns samtliga DC laddare inom Toveks på serviceavtal via Svensk Fordonsladdning.

’Vi ser en mycket stark efterfrågan på förbättrad publik snabbladdning i Lidköping och Falköping och väljer där att komplettera med ytterligare snabbladdare utöver de som redan finns på plats. Allra först ut är dock den nya snabbladdaren i Åmål utmed väg 45. Vi ser att detta är ett toppenläge för att fånga upp trafik upp till fjällvärlden söderifrån. I Mariestad och Falkenberg har vi anläggningar som ligger i relativt centrala lägen med mycket kringliggande flerbostadshus utan egen möjlighet att ladda elbil. I Falköping och Åmål kommer vi dessutom möjliggöra även för tunga lastbilar att kunna ladda.

De nya snabbladdarna i Åmål och Falkenberg binder samtidigt ihop ett helt stråk av snabbladdare i Toveks Bils regi ca var tionde mil utmed de stora norr-södergående vägarna i västsverige (E6 och E45). Lund-Falkenberg-Varberg-Uddevalla resp. Lund-Falkenberg-Varberg-Trollhättan-Åmål. Tillsammans med våra redan omfattande etableringar i Boråsområdet och gamla Skaraborg täcker vi nu in hela västsverige på ett bra sätt.

Säger Niklas Holth, Kvalitéts- och Miljöchef på Toveks Bil.

Vi tycker så klart det är roligt att Toveks än en gång väljer oss på Svensk Fordonsladdning som leverantör, det tyder på att vi gör något bra. Vi ser fram emot att få leverera produktnyheter för 2022 till den Svenska marknaden.

Säger Robert Nilsson, VD på Svensk Fordonsladdning.

Länkar

Länk till Toveks bil www.toveksbil.se

Här kan du läsa om våra tidigare affärer med Tovekskoncernen: Artikel_1 & Artikel_2