fbpx

Ta betalt för elbilsladdning? Våra experter rekommenderar

I takt med att det blir allt fler elfordon på vägarna växer behovet av kvalitativa, enkla och automatiska betalsystem för publika laddstationer. Vilken betalplattform bör man välja, vad kan jag ta betalt? Hur räknar jag ut vad jag bör ta betalt? Kan jag styra vilka som får ladda, och inte? Kan jag ha olika priser beroende på vem som laddar? Kan jag välja när på dygnet jag vill erbjuda publik laddning, och inte?

Frågorna är många och det kan verka komplext att sätta sig in i helheten och få svar på alla frågor som är avgörande för att göra ett bra beslut oavsett om du är nuvarande, eller framtida laddstationsägare.

Vi rekommenderar alltid att ta hjälp av experter som kan ge er professionell vägledning.

En och samma helhetsleverantör från start till mål, en leverantör som har kapaciteten, kunskapen och erfarenheten att leverera och ta ansvar för helheten.

Vill du komma i kontakt med Svensk Fordonsladdnings experter för att få svar och lotsning?

Du är varmt välkommen att kontakta oss, hitta våra kontaktuppgifter här.

Svensk Fordonsladdnings betalplattform

Med hjälp av Svensk Fordonsladdnings betalplattform tar du enkelt betalt för elbilsladdningen och du bestämmer själv vem som får ladda och till vilket pris.

Alla betalningsprocesser är helt automatiserade och kräver ingen administration av er. Våra experter kan ge er vägledning och berätta mer om hur ni enkelt kan ta betalt för era elbilsladdare.

Med hjälp av våran betalplattform och administrationspanel tar du enkelt betalt för elbilsladdningen. Se statistik och ta ut rapporter över både användarna och laddstationerna och mycket mer.

Statistik och rapporter
Du kan se statistik och ta ut rapporter över både användarna och laddstationerna. Bland annat kan du se förbrukning per användare eller per laddstation.

Felmeddelanden och övervakning
Med administrationspanelen har du möjlighet att få felmeddelanden direkt i mobilen eller till din e-post. För att snabbt kunna avhjälpa fel.

Fjärrstyrning
Via systemet kan du bland annat starta om laddarna, släppa på laddkabeln om den fastnat eller bara avsluta laddningen om en kund har stött på problem med det.  Du kan även begränsa laddstyrkan via din dator för varje enskild laddare om det skulle behövas.

Flexibelt
Med våran smarta plattform kan du utnyttja laddningsstationernas fulla potential, och maximera dina intäkter. Vi kan ta som exempel att du har en parkering som vissa tider på dygnet står tom. Då kan du enkelt via våran plattform göra dina laddare publika och tillåta laddning för allmänheten under en viss tid av dygnet. På så vis ser du till att ha en högre grad av nyttjande på stationerna och era intäkter ökar.

Pengar och betalningsprocesser
Alla betalningsprocesser är automatiserade så att du inte behöver stressa över penningtransaktioner. Både fakturerings och betalningssystem ingår i tjänsten och är automatiska. Det priser som anges utav dig som äger laddningsstationerna används automatiskt för slutanvändarna och är synliga i applikationen. Intäkterna överförs sedan månatligen till dig som ägare av stationen.

Helhetsleverantör

Det tryggaste och bästa är alltid att ta hjälp av experter som har lång erfarenhet, hög kunskap och som har kapacitet att leverera en högkvalitativ helhetslösning.

Svensk Fordonsladdning AB utför helheten från stödansökan, projektering, markarbeten till driftsättning, betallösningar och löpande underhåll av anläggningen. Bolaget är återförsäljare och certifierade leverantör av några av marknadens ledande tillverkare av snabbladdare och erbjuder kompletta helhetslösningar som inkluderar allt från förstudie och projektering till installation och underhåll.