fbpx

Svensk Fordonsladdning & Möller Bil inleder storskaligt samarbete

Svensk Fordonsladdning & Möller Bil inleder storskaligt samarbete. Svensk Fordonsladdning stärker sin marknadsposition ytterligare genom att få förtroendet utav en till av Sveriges största bilhandlare, det genom en order från Möller Bil till deras nya jätteanläggning i Uppsala.

Den första affären omfattar dels ett serviceavtal som sträcker sig över alla Möller Bils anläggningar i Sverige. Men även produkter för DC- samt AC-laddning. På anläggningen i Uppsala handlar det om totalt 4st laddplatser för DC-laddning och 64st laddplatser för AC-laddning. I affären ingår även ett lastbalanseringssystem för hela anläggningen då behovet av effekt är större än tillgången.

I samband med bygget av våran helt nya anläggning i Uppsala så kommer vi att bygga ut våran laddinfrastruktur med 64st laddpunkter för AC-laddning samt med 4st laddpunkter för snabbladdning (DC-laddning) på 200kW. Allt detta kommer ligga i direkt anknytning till E4:an, och är helt i enighet med Möller Bils strategi för att minska vårat CO2 footprint , säger Fredrik Wester , Kvalitéts- & Miljöchef på Möller Bil Sverige AB.

Den nya anläggningen ska öppna under andra kvartalet 2022 och då kommer det finnas en färdig anläggning för DC- & AC- laddning på plats. Hårdvaran som levereras är från Delta (DC-laddare) och CTEK (AC-laddare samt lastbalanseringssystem).

Vi är otroligt glada över förtroendet vi fått av Möller Bil. Det stärker våran position ytterligare på marknaden och det är ett bevis på att vi levererar den höga servicenivå vi eftersträvar. Vi har inlett samarbetet mycket framgångsrikt och har en väldigt god dialog. Jag tror på ett långt och framgångsrikt samarbete bolagen emellan, säger Lennart Nilsson, Operativ Chef på Svensk Fordonsladdning.

Om Möller Bil Sverige AB: Totalt har Möller Bil Sverige AB, som är återförsäljare av Volkswagen, Audi, Seat, Skoda & Volkswagen transportbilar, drygt 750 medarbetare på 12 orter i Mälardalsområdet samt en Audi anläggning i Göteborg. Omsättningen för Möller Bil Sverige 2020 var 4,4 miljarder SEK. Besök Möller Bils hemsida.

Om Svensk Fordonsladdning AB: Svensk Fordonsladdning AB är en ledande leverantör av helhetslösningar inom DC-laddning över hela landet. Vi är specialister inom fordonsladdning med målet att leverera högkvalitativa anläggningar som är hållbara över lång tid.