Svensk Fordonsladdning inleder omfattande samarbete med Chargestop.

Chargestop har gett Svensk Fordonsladdning i uppdrag att bygga snabbladdning på ett tio-tal orter med totalt sett ett 40-tal laddpunkter i Sverige, i ett första skede.

Svensk Fordonsladdning inleder omfattande samarbete med Chargestop.

Ett Omfattande samarbete mellan Svensk Fordonsladdning och Chargestop har inletts. Chargestop har gett Svensk Fordonsladdning i uppdrag att bygga snabbladdning på ett tio-tal orter med totalt sett ett 40-tal laddpunkter i Sverige, i ett första skede.

Chargestop är ett systerbolag till Washstop som etablerar miljövänliga tvättanläggningar. 

Nu tar de via Chargestop nästa steg i sin utveckling och börjar etablera snabbladdning, både enskilt och som komplement till tvättanläggningarna vid utvalda Washstopanläggningar. 

Etableringarna kommer att ske i Säffle, Grums, Rättvik, Leksand, Stockholm, Örebro, Skövde, Östersund & Bollnäs.

Svensk Fordonsladdning är helhelsleverantör till Chargestop och ansvarar för allt ifrån stödansökan via Klimatklivet, hårdvara, installation & driftsättning. När driftsättning skett sköter bolaget även samtliga laddstationers drift och underhållarbete löpande. Laddarna som etableras har en effekt på 200kW. I Grums kommer även en laddare med en effekt på 350kW att etableras för tyngre fordon.  

Ett stort fokus har legat på att etableringarna skall ligga på platser där närhet till mat, dryck, toaletter, affärer med mera finns tillgänglig för den som laddar. 

Först ut är nedan markerade orter:

Inga appar, inget medlemskap.
Chargestop har fokuserat på att etablera lättanvända betalterminaler som gör det enklare för den som laddar att betala och starta laddningen. Man behöver inte ladda ner en app eller skapa ett konto utan man kan enkelt välja mellan olika betalsätt och på det språk som passar. 

Kenneth Nilsson, Försäljningschef på Svensk Fordonsladdning:
Vi ser fram emot att tillsammans med Chargestop gå hand i hand i den här omfattande etablering av snabbladdning på tio orter i ett första skede. Vi är tacksamma för förtroendet att få axla helheten av etableringen, det är i just sådana här omfattande och större etableringar där vi axlar helheten som vår organisations mångåriga erfarenhet och höga kunskap gör sig som bäst. 

Fredrik Prans, Etableringsansvarig & grundare på Chargestop:
Det känns otroligt roligt att nu få påbörja etableringarna av Chargestop. Det känns väldigt tryggt att ha Svensk Fordonsladdning som helhetsleverantör, de har både erfarenheten, kunskapen och resurserna att hantera en sådan här omfattande satsning som vi på Chargestop gör. När väl respektive laddstation är driftsatt får Svensk Fordonsladdning också ansvara för det löpande drift och underhållsarbetet då vi lägger ett stort fokus på driftsäkerheten på våra anläggningar.

För mer information, vänligen kontakta:

Svensk Fordonsladdning AB
Kenneth Nilsson, Försäljningschef.
070 302 00 21
Kenneth.nilsson@svenskfordonsladdning.se
www.svenskfordonsladdning.se

Chargestop
Fredrik Prans, Etableringsansvarig & grundare
070 559 23 90