fbpx

Stay Fresh Sweden AB elektrifierar sin fordonsflotta och investerar i DC-laddning.

Stay Fresh Sweden AB, som är en del av Börje Jönsson Åkeri och Ulf Jönsson Åkeri samt ingår i koncernen ”The Jönsson group”är ett stort svenskt åkeri med hållbarhet som ledord. De är certifierade enligt ISO 9001:2015 (kvalitet) och ISO14001:2015 (miljö) och skapar transporter där miljöpåverkan är så liten som möjligt samtidigt som kvalitén är i toppklass. Fordonsflottan består av fordon som både bränslesnåla och använder ett drivmedel som minimerar påverkan på vår miljö.

Åkeriet håller nu på att elektrifiera sin fordonsflotta och har nyss köpt sin första ellastbil, en helelektrisk Volvo FM.
I och med detta har man nu investerat i högkvalitativ DC-laddning via Svensk Fordonsladdning. 
Valet föll på en 350kW DC-laddare i form av en Delta HPC350.

I samband med att Svensk Fordonsladdning fick uppdraget att leverera en komplett laddlösning, så frågade vi VD:n för Stay Fresh Sweden AB, Håkan Landgren, några spännande frågor.

-Ni håller på att elektrifiera er fordonsflotta, hur många lastbilar handlar det om idag och hur många bedömer du att det kommer vara inom några år?
”I dagsläget är det en ellastbil, på sikt ett par stycken till. ”

-Vad ser ni för fördelar med att elektrifiera era transporter?
”Den stora vinningen är självklart miljövinningen. Sen finns givetvis ekonomiska fördelar på sikt, transportinvesteringen från grund är dyrare, men driften är något billigare.”

-Ni har beställt en 350kW laddare i form av en Delta HPC350. Vad gjorde att valet föll på denna?
”Att den är driftsäker, har vätskekylda kablar och att det finns en kabelupphängning. ”

-Ser ni behov av ytterligare DC-laddare längre fram?
”Ja. Just nu investerar vi i en första DC-laddare på vårt huvudkontor i Helsingborg, men vi är även stationerade i Göteborg och Karlstad där vi också kommer behöva egen DC-laddning på sikt.”

-Ni har tecknat ett omfattande drift- och underhållsavtal med Svensk Fordonsladdning, på vilket sätt underlättar ett sådant avtal för er verksamhet?
”Detta är A & O för oss. Vi måste ha högsta driftsäkerhet och snabb service av proffs om något händer, laddaren kan inte vara obrukbar. Vår ellastbil är insatt på en befintlig rutt som körs dygnet runt, cirka 600 mil i veckan. Oss veterligen kör vår ellastbil troligen mest antal mil i världen just nu.”

-Vad gjorde att valet föll på Svensk Fordonsladdning?
”Att vi fick mycket snabb respons och bra service direkt.”

-Svensk Fordonsladdning var behjälpliga i stödansökan via Klimatklivet, är det värdefullt att få hjälp med helheten? 
Ja, väldigt. Vi upplever att ansökan var väldigt komplex och då var det väldigt skönt att kunna få hjälp hela vägen av Svensk Fordonsladdning som är vana och har kunskapen att utforma stödansökan med all tillhörande information som krävs. Tyvärr fick vi inte ansökan slutligt beviljad. Synd såklart, då vi ser ett växande behov utav publika DC snabbladdare. Vi valde att gå vidare oavsett.”

Gör en smidig omställning
Svensk Fordonsladdning AB är en ledande leverantör av helhetslösningar inom DC-laddning över hela landet. Vi är specialister inom fordonsladdning med målet att leverera högkvalitativa anläggningar som är hållbara över lång tid.

Alla branscher och verksamheter kommer behöva förändra sina vanor för att klara klimatmålen. För att göra omställningen smidigt och minimera påverkan på befintliga verksamheter kan vi Svensk Fordonsladdning erbjuda ett komplett sortiment av tjänster för laddning av tunga fordon. Oavsett placering eller geografi hjälper vi er med helheten så att ni kan fokusera på er verksamhet.

Anläggningsmaskiner – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning

Bussar – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning

Lastbilar – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning

Fartyg – Hamnladdning, AC och DC


Presskontakter för ytterligare information:

Stay Fresh Sweden AB
Bunkagårdsgatan 14
253 68 Helsingborg
hakan.landgren@stayfresh.se
070 829 60 80
www.stayfresh.se

Svensk Fordonsladdning AB
Enåbadsvägen 2
795 32 Rättvik, Sweden
kenneth.nilsson@svenskfordonsladdning.se
070 302 00 21
www.svenskfordonsladdning.se