fbpx

Statistik för mars: 31% (!) väljer elbil.

Andelen elbilar fortsätter att öka. Andelsgenomsnitt för årets första kvartal sammanställs till 27 procent.

Januari och februari 2022 var 25 procent av alla nya bilar en elbil. Under mars månad gick andelen upp till hela 31 procent.

Årets första kvartal föregående år var endast 5 procent elbilar, helårsgenomsnittet för år 2021 slutade i 18 procent elbilar. Dock bör påpekas att köparna för årets första kvartal 2021 inväntade elbilsbonusen som började gälla i april och många valde att avvakta med köp till dess, efter det steg andelen elbilar till cirka 20 procent.

Statistik – Andelen elbilar av totala personsbilsregistreringar under januari 2017 till mars 2022.

Mars 2022 stod för den historiskt näst högsta siffan, med 9 332st nya elbilar. Det tidigare rekordet är för december 2021 och ligger på 10 463st elbilar. Det kan förklaras med att många av biltillverkarna skyndade ut elbilar i slutet av året för att klara EU:s utsläppskrav.

Kia toppar i popularitet

Sverige fick totalt sett under kvartalet 20 379st nya elbilar. Toppade listan gjorde Kia med sin populära elbil e-Niro, för att följas av Volkswagen ID.4 och Tesla Model Y. På fjärde- och femteplats hamnade Volvo XC40 och Polestar 2.

Tillväxten ställer stora krav på laddinfrastrukturen

Omställningen till fossilfritt går snabbare än någonsin tidigare vilket ställer stora krav på en väl utbyggd laddinfrastruktur i hela landet. Vi på Svensk Fordonsladdning har erfarenheten och produkterna som krävs för alla typer av fordonsladdning och installerar över hela landet.

Vi är återförsäljare och certifierade leverantör av några av marknadens ledande tillverkare av snabbladdare och erbjuder kompletta helhetslösningar som inkluderar allt från förstudie och projektering till installation och underhåll. Varmt välkommen att kontakta oss!

Statistikkälla: car.info, Transportstyrelsen samt Bil Sweden.

Svensk Fordonsladdning erbjuder helhetslösningar inom snabbladdning, laddboxar, laddstationer för privatpersoner, BRF, företag och industri. Mer information om våra produkter och tjänster hittar du här >>