fbpx

Rekordstort intresse för stöd till laddinfrastruktur

Naturvårdsverkets stöd ”Klimatklivet” stöttar utbyggnaden av laddinfrastruktur för elfordon. Vi närmar oss nästa ansökningsperiod och i samband med detta offentliggör naturvårdsverket vårens ansökningsomgång.

Sammanställningen visar ett rekordstort intresse för stöd till laddinfrastruktur från Klimatklivet. Totalt sett beviljades 173,7 miljoner kronor i beviljade stöd fördelat på 1 165st laddpunkter.

Av dessa är 591 snabbladdare med en kapacitet på minst 150 kW. 36 snabbladdare är specifikt avsedda för tunga fordon. I snitt är det nio laddpunkter per station vid snabbladdare och 11 per destinationsladdare.

– De här nya laddstationerna för både personbilar och tyngre fordon är precis vad som behövs för att öka möjligheten att köra på el i hela landet. De byggs på de platser där laddare saknas idag, säger Isak Öhrlund, handläggare på Klimatklivet.


De nya stationerna finns spridda över hela Sverige, från Gällivare i norr till Ystad i söder.

Nästkommande ansökningsperiod öppnar den 26 september 2022 och avslutas den 7 oktober 2022. Klimatklivet förväntar sig återigen ett högt söktryck.

Svensk Fordonsladdning AB har lång erfarenhet av ansökningsprocessen och dess organisation planerar, precis som föregående år, att vara behjälpliga med ansökningsprocessen för intressenter runt om i hela landet.

Bolaget utför helheten från stödansökan, projektering, markarbeten till driftsättning och löpande underhåll av anläggningen. Svensk Fordonsladdning AB är återförsäljare och certifierade leverantör av några av marknadens ledande tillverkare av snabbladdare och erbjuder kompletta helhetslösningar som inkluderar allt från förstudie och projektering till installation och underhåll.

Mer information om klimatklivet hittar du här. Varmt välkommen att kontakta någon av våra experter för hjälp med din ansökan, kontaktuppgifter hittar du här.