fbpx

Ny stororder från Bilmetro

I början av april bekräftade Svensk Fordonsladdning att man mottagit en ny stororder av Bilmetro för att bygga laddinfrastruktur för elfordon. Bilmetro AB hårdsatsar på att bygga upp den egna publika laddinfrastrukturen för personbilar och tunga fordon. Svensk Fordonsladdning har fått förtroendet att som helhetsleverantör bygga upp infrastrukturen på Bilmetros anläggningar.

Om projektet

Det blev en rivstart på våren därför att en ny stororder från Bilmetro landade hos Svensk Fordonsladdning. Ordern innefattar att genom totalentreprenader upprätta supersnabbladdare på Bilmetros anläggningar. Laddarna kommer att byggas i anknytning till Bilmetros befintliga anläggningar i Ludvika, Mora, Falun och Borlänge i Dalarna. I Gävleborg kommer det byggas i Hudiksvall, Gävle och Sandviken. Sedan kommer samtliga laddare vara i drift före årsskiftet. Som ett resultat av detta kommer 10 supersnabbladdare placeras ut på dessa orter och kommer möjliggöra laddning intill de stora vägsträckorna. Bilmetros laddare kommer till viss del vara finansierade av stöd från Klimatklivet.

För oss är det ytterligare ett stort steg i rätt riktning, sedan visar det på att vi kan leverera de riktigt stora och avancerade projekten, säger Robert Nilsson, VD på Svensk Fordonsladdning AB.

Supersnabbladdarna, som är av samma modell som Svensk Fordonsladdning levererade till Toveks Bil tidigare i år levererar 100kW/st. Däremot är dom uppgraderingsbara till 200kW därför att klara att bemöta morgondagens krav på laddning. Laddarna är bestyckade med dubbla CCS2 kablar och et AC 22kW uttag. Efter detta, som nästa steg i processen jobbar parterna nu fram ett omfattande serviceavtal för dels befintliga stationer men även de nya.

Om Bilmetro

Sedan är Bilmetro en stor leverantör av tunga fordon, alltså är det av stor vikt att dessa kan ladda vid de nya laddstationerna och projektet anpassas helt efter detta,

Vad som avgjorde att vi valde Svensk Fordonsladdning var att de har bevisad lång erfarenhet på området som rör högeffektsladdning, de kan dessutom leverera totalentreprenader och vi behöver inte anlita ytterligare aktörer för att gå i mål med anläggningarna, säger Janne Näslund, Fastighetschef på Bilmetro.

Bilmetro finns i Dalarna och Gävleborgs län med totalt 15 anläggningar och omsatte 2020 3,9 miljarder. Bilmetro har idag 654 anställda. Läs mer om Bilmetro här.

Kontaktpersoner för frågor:

Robert Nilsson, VD Svensk Fordonsladdning AB, robert.nilsson@svenskfordonsladdning.se, 070-492 81 89

Janne Näslund, Fastighetschef Bilmetro AB, janne.naslund@bilmetro.se, 026-65 71 16