fbpx

Nästa steg inom DC-laddning

Nästa steg inom DC-laddning är redan här. Vissa tillverkare pratar om nästa generation elbilar. Om nya batterier och snabbare laddning till ett lägre pris. För andra är framtiden redan här. Hyundai Ioniq 5 har allt det där som alla pratar om – och lite till. 

Ladda hemma över natten eller tillför lite extra räckvidd på en publik laddningsstation. Beroende på vilken typ av elnät du har i bostaden eller vilken typ av laddstation du har tillgång till ger Hyundai IONIQ 5 dig en rad flexibla laddningsmöjligheter. Bilens plattform erbjuder 400-800 volts laddningskapacitet, för ännu snabbare uppladdning.

Ladda snabbare än blixten – Nästa steg inom DC-laddning

Det fantastiska batterisystemet kan ge dig 100 km räckvidd efter bara 5 minuters laddning! En publik DC laddare med en effekt på 220 kW kan ladda IONIQ 5 från 10-80 % på endast 18 minuter.

Programmerbar laddning

Med det avancerade batteristyrningssystemet kan du anpassa uppladdningstiderna så att de passar ditt eget och elsystems schema.

Just dessa laddeffekter tror många är långt bort, men vi försöker redan idag förklara för våra kunder att bygga med högre effekt. Det är viktigt att kunna erbjuda DC laddning med hög effekt eftersom det redan idag finns så pass mycket fordon som klarar långt över 100kW. Säger Kenneth Nilsson, Försäljningschef på Svensk Fordonsladdning AB.

Nyligen skrev även Dagens Industri om Ioniq 5 och dess egenskaper.

Läs mer om DC laddning i ett tidigare reportage från oss på Svensk Fordonsladdning här.