fbpx

Ladda-hemma-bidraget övergår till skattereduktion

Från och med 1 januari 2021 gäller nya direktiv för bidrag för laddningstationer. Det tidigare Ladda-hemma-bidraget övergår till skattereduktion kallad ”Grön Teknik”.

Hur fungerar det?

När ladda-hemma-bidraget övergår till skattereduktion, Grön Teknik fungerar det på samma sätt som ROT-avdraget och är inget bidrag. Det innebär att man som kund har möjlighet att få 50% av kostnaden i arbete och material reducerat, men mest 50 000kr per år och person. Avdraget görs direkt på fakturan och sedan ansöker det företag som installerar laddboxen om en utbetalning från Skatteverket.

Vem kan ta del av bidraget?

Du som har en elbil eller en plug-in hybrid och vill installera en laddbox kan få skattereduktionen. Men installationen får enbart avse den aktuella bostaden och måste vara gjord i ditt hushåll, och ska avse:
– ett småhus eller en ägarlägenhet som ägs av dig som begär skattereduktion
– en lägenhet som upplåtits med bostadsrätt och som innehas av dig som begär skattereduktion
– en byggnad under uppförande som ägs av dig som begär skattereduktion och som när den är uppförd ska vara ett småhus eller en ägarlägenhet.

Om du kan ta del av avdraget eller inte beror på hur mycket skatt du har betalat in under året och vilka andra avdrag du har gjort. För att ge rätt till skattereduktion för Grön Teknik ska installationen vara både utförd och betalad tidigast 1 januari 2021.

Vilka uppgifter behöver du lämna till oss?

Vi behöver ditt personnummer och din fastighetsbeteckning. Utöver dom vanliga uppgifterna som adress, och kontaktuppgifter.

Här finns mer information om Grön teknik: https://www.skatteverket.se/grönteknik