fbpx

ICA Maxi i Kristinehamn investerar i publikt laddnätverk

ICA Maxi Stormarknad i Kristinehamn tilldelades stöd för byggnation av publik laddinfrastruktur via Klimatklivet. Svensk Fordonsladdning AB är anlitad som helhetsleverantör av hela projektet, från stödansökan, projektering, markarbeten till driftsättning och löpande underhåll av anläggningen.


Laddarna som byggts är 2st Delta UFC 200 med 2st CCS uttag och en laddeffekt på 200 kW DC samt 10st AC laddningsstationer på 22 kW vardera. 

I samtliga produkter integreras Svensk Fordonsladdnings betaltjänst och laddarna kommer att vara publika och öppna för allmänheten.

I samband med att Svensk Fordonsladdning fått i uppdrag att leverera kompletta laddlösningar frågade vi Ica handlaren för ICA Maxi Stormarknad i Kristinehamn, Per Ringvall, några spännande frågor kopplat mot steget att erbjuda dess kunder laddning utanför butiken. 

-Hur ser efterfrågan på laddning ut på er parkering idag jämfört med för några år sedan?

Laddningen har ökat de senaste åren, vi hade laddare som var för långsamma förut och gjorde därför denna satsning.

-Vad ser ni för konkurrensfördelar med att installera laddning i anslutning till er butik?

Vi tror att trafik som passerar från både 26an och E 18 kan stanna hos oss tack vare att vi nu erbjuder laddning av hög nivå.

 -Vad gjorde att valet föll på Svensk Fordonsladdning som helhetsleverantör av laddare till era anläggningar? 

Att vi upplevde det smidigt & proffsigt!

-Ni har tecknat ett omfattande drift- och underhållsavtal med Svensk Fordonsladdning, på vilket sätt underlättar ett sådant avtal för er verksamhet?

Vi är inte experter på detta så det är bättre att de som är proffs på detta, tar ansvaret i drift och underhållsarbetet.

 -Ni erbjuder offentliga laddpunkter vid era laddstationer. Förutom att detta skapar merföräljning i er butik via att era kunder fikar, äter eller handlar medans de laddar, är själva laddningen långsiktigt en sund affär? 

Det tror vi på att den kommer att vara!

-Svensk Fordonsladdning var behjälpliga i stödansökan via Klimatklivet, vad det värdefullt att få hjälp med helheten, dvs från ansökningsprocessen, projektering, markarbeten, driftsättning till löpande underhåll av anläggningen? 

Vi tycker att det har funkat jättebra!

 -Skulle du rekommendera Svensk Fordonsladdning till dina branschkollegor?

Absolut! Alla dagar i veckan!

Per Ringvall,
Handlare
Ica maxi Kristinehamn