fbpx

Den första Wallbox Supernova 150 installerad i Sverige av Svensk Fordonsladdning.

Första Wallbox Supernova 150 installerad i Sverige.

Svensk Fordonsladdning, ledande leverantör inom helhetslösningar för DC-laddning i Sverige har installerat de första två supersnabbladdarna Wallbox Supernova 150kW i Sverige.

Laddarna installerades på uppdrag av Svensk Fordonsladdnings kund Dalakraft på en mycket attraktiv placering precis intill riksväg 70, genomfart Rättvik, med gångavstånd till restauranger, caféer, bensinmackar m.m. De två supersnabbladdarna kommer att tas i drift under maj och stå redo för turisttrafiken i sommar.

Denna installation är starten på ett långsiktigt samarbete inom segmentet DC-laddning mellan Wallbox och Svensk Fordonsladdning.

”Det känns väldigt roligt att få förtroendet av Wallbox att sälja och installera deras första laddare av denna modell i Sverige. Wallbox sökte en ledande aktör som var specialiserad på just DC-laddning och belyste vikten av en helhetsleverantör med en stark och välfungerande organisation för drift, service och underhåll”, säger Robert Gärdeäng, VD på Svensk Fordonsladdning.

”Med vetskapen om att drifttid har varit en av de största utmaningarna för offentlig laddning, har Supernova designats med ett modulärt system för att säkerställa att laddaren är igång när användarna behöver den. För att Sverige ska bli helt elektriskt behöver vi en framgångsrik utrullning av DC-snabbladdare. Vi har förtroende för Svensk Fordonsladdning och deras kunskap inom området”, säger Robin Palmgren, Country Manager Sweden & Norway på Wallbox.

Supernova 150 är nästa generation av DC-snabbladdare från Wallbox. Dess högre effektivitet och pålitlighet maximerar drifttiden, vilket gynnar både förare och laddoperatörer. Med upp till 150 kW ger den upp till 100 km i räckvidd på mindre än sju minuter, vilket räcker till vad man i genomsnitt behöver under en dag i stadsmiljö. Supernova 150 är idealisk för laddning på allmänna platser i urbana eller rikstäckande miljöer samt på halvoffentliga parkeringsplatser.

Kontaktpersoner:
Robert Gärdeäng, CEO Svensk Fordonsladdning AB, robert.gardeang@svenskfordonsladdning.se, 070-492 81 89
Robin Palmgren, Country Manager Sweden & Norway på Wallbox, robin.palmgren@wallbox.com, 073-038 71 90

Om Svensk Fordonsladdning: Svensk Fordonsladdning AB är en ledande leverantör av helhetslösningar inom DC-laddning över hela landet. Företaget är specialister inom fordonsladdning med målet att leverera högkvalitativa anläggningar som är hållbara över lång tid.

Om Wallbox: Wallbox är ett globalt teknikföretag, dedikerat till att förändra hur världen använder energi. Wallbox utvecklar avancerade laddnings- och energiledningssystem för elfordon som omdefinierar användarnas relation till nätet. Wallbox går utöver laddning av elfordon för att ge användarna möjlighet att kontrollera sin förbrukning, spara pengar och leva mer hållbart. Wallbox erbjuder en komplett portfölj av laddnings- och energihanteringslösningar för bostads-, halvoffentlig och offentlig användning i mer än 113 länder runt om i världen. Företaget grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Barcelona och sysselsätter nu mer än 1 250 personer på sina kontor i Europa, Asien och Amerika. För ytterligare information, vänligen besök www.wallbox.com.