fbpx

Exklusivt samarbete med Designwerk

Designwerk expanderar till Skandinavien och ingår ett exklusivt samarbete med Svensk Fordonsladdning. Som en av marknadens ledande varumärken tillverkar schweiziska Designwerk idag ellastbilar och laddare som distribueras i flertalet länder i Europa. Designwerk Technologies avancerar nu och expanderar till Sverige.

”Genom våra nya samarbetspartners i Sverige får vi en professionell distributör som redan idag driver branschen framåt och tillgodoser den ökande efterfrågan på utsläppsfri teknologi”, kommenterar Designwerks VD Adrian Melliger.

Samarbetet kommer resultera i en win-win-situation där den schweiziska tillverkaren utökar sin marknadsposition i Europa samtidigt som de nya distributörerna i Skandinavien utökar sin produktportfölj. Designwerk understryker även i sitt pressmeddelande att Svensk Fordonsladdning under flera år haft ett utmärkt rykte som en ledande leverantör av helhetslösningar för snabba DC-laddningssystem och ser fram emot samarbetet. 

Designwerks mobila laddare laddar från 22- till 88 kW med upp till 1000 volt och möjligheten att byta laddkabel gör att kunderna enkelt kan välja mellan olika standarder. Man hintar även om att det på sikt kan bli aktuellt att distribuera sin Mega Charger i Sverige. Mega Charger är en laddlösning i containerformat som möjliggör snabbladdning av tunga lastbilar på ca. 45 minuter.

Presskontakter för ytterligare information:

Designwerk Technologies AG 
Wülflingerstrasse 147
8408 Winterthur, Schweiz
info@designwerk.com
+41 44 515 48 58
www.designwerk.com

Svensk Fordonsladdning AB
Enåbadsvägen 2
795 32 Rättvik, Sweden
robert.nilsson@svenskfordonsladdning.se
+46 70 492 81 89
www.svenskfordonsladdning.se