fbpx

Eldriven robottaxi utan ratt och pedaler, volymproduktion år 2024?

Utvecklingen av nya elfordon går i rekordfart och spännande nyheter släpps kontinuerligt.

Senaste nyheten kom i samband med Teslas aktieägarmöte. Förutom att rapportera om nya rekordresultat, pratade man även om framtiden. Elon Musk berättade att Tesla arbetar på ett elfordon som är speciellt utvecklat för att gå som en robottaxi. Man har nämnt detta kort tidigare, under invigningen av Teslas nya fabrik i Texas.

Nu släpptes dock lite mer spännande information vad man ser framför sig, såhär uttryckte sig Elon Musk:

– Vi arbetar också på ett nytt fordon som jag kort nämnde på Giga Texas-öppningen. Det är en dedikerad robottaxi som är mycket optimerad för autonomi, vilket innebär att den inte kommer ha ratt eller pedaler, sa Elon under mötet.

– Och det finns ett antal innovationer runt det som jag tycker är ganska spännande.

Han nämner då att ett av målen inom projektet är att uppnå den lägsta möjliga kostnaden per kilometer i driftkostnad. En tur med robottaxin skall kosta mindre än en resa med tunnelbana eller buss. Till exempel, enligt Musk, kommer robottaxi att bli mycket billigare än andra transporttjänster, som Uber och Lyft.

– Jag tror det kommer bli en mycket kraftfullt produkt där vi har som mål att nå volymproduktion till 2024. Jag tror det kommer bidra gigantiskt till Teslas tillväxt, avslutar Elon.

Tech Crunch konstaterar att tidsramen är knapp för Tesla att ta fram en robottaxi som ska hinna testas och godkännas innan den kan börja massproduceras kommersiellt. Speciellt när reglerna för självkörande bilar skiljer sig åt mellan de olika amerikanska delstaterna.

Vill du läsa mer aktuella nyheter?

Besök: https://www.svenskfordonsladdning.se/nyheter/

Vi på Svensk Fordonsladdning erbjuder helhetslösningar inom snabbladdning för privatpersoner, företag och offentliga aktörer. Vårt mål är att erbjuda våra kunder en skräddarsydd laddlösning oavsett behov. Läs mer här: https://www.svenskfordonsladdning.se/snabbladdning/