fbpx

Elbilar dominerar 5 år tidigare än väntat

En ny analys från EY visar på att Elbilar dominerar 5 år tidigare än väntat. Elbilsförsäljningen i USA, Kina och Europa kommer att överträffa alla andra motorer fem år tidigare än tidigare förväntat, enligt ny EY-forskning och analys. Siffrorna kommer när EY lanserar EY Mobility Lens Forecaster, ett konstgjord intelligens (AI) -drivet prognosmodelleringsverktyg som ger utsikter för tillgång och efterfrågan på mobilitetsprodukter och tjänster fram till 2050.

De senaste förutsägelserna visar att elbilar dominerar 5 år tidigare än väntat. i Europa, redan 2028 kommer de att överträffa andra drivlinor, en trend som kommer att upprepas i Kina 2033 och i USA 2036. Analysen visar också att försäljningen utanför elbilen kommer att krympa till 2045 till mindre än 1% av den totala försäljningen. När det gäller EV-försäljningsvolymer förväntas Europa leda fram till 2031, med Kina som tar ledningen från 2032 till 2050.

Randall Miller, EY Global Advanced Manufacturing & Mobility Leader, säger:

”En blandning av förändrade konsumentattityder, ambitiösa klimatfokuserade regler och teknikutveckling håller på att förändra landskapet för fordonsinköp för alltid. Medan fordonsindustrin har börjat mer omfamna övergången mot elektrifiering, kommer effekterna av detta seismiska skifte att komma snabbare än många förväntade sig. Denna nya syn har också konsekvenser för regeringar och energibranscher när det gäller infrastruktur, elproduktion och lagring, och framåtblickande organisationer använder redan dessa uppgifter för att säkerställa en smidig övergång till denna nya EV-dominerade marknad, som kommer att vara här mycket tidigare än väntat.”

Läs mer om hur du kan vara med och påverka omställningen på våran hemsida!