fbpx

Drift & Underhåll

Laddstationers tillgänglighet bygger på en väl fungerande infrastruktur som innefattar drift och underhåll, framförallt om stationen är till för publik laddning. 

Drift & Underhåll

Vi erbjuder våra kunder olika typer av drift- och underhållsavtal beroende på utformning av anläggningen. Oavsett om det gäller AC eller DC laddare hjälper vi er med helheten. Vi sätter upp SLA (service level agreement) efter kundens önskemål.

Med dagens olika typer av laddare finns stora möjligheter att felsöka och åtgärda driftstörningar på distans via fjärrsystem. För att undvika driftavbrott på laddstationer så är det viktigt att man regelbundet underhåller dessa enligt tillverkarnas rekommendationer, genom att teckna ett serviceavtal via oss kan vi hjälpa er att upprätthålla driftsäkerheten på era laddstationer. Kontakta oss för mer information.

Att utföra förebyggande underhåll av snabbladdare blir mer och mer avgörande för livslängden på anläggningarna. Något som också visat sig förbättras avsevärt genom att utföra service på sin laddstation är driftsäkerheten. Det är också ett krav från många tillverkare för att upprätthålla eller förlänga garantin. Alla servicearbeten utförs av certifierade servicetekniker. I Elsäkerhetslagen kan du läsa om vilka skyldigheter du som anläggningsinnehavare av en elanläggning har, läs mer här >> 

Uppgradering av er befintliga snabbladdare.

Är du innehavare av en snabbladdningsstation idag? Har du koll på att de flesta laddare som installerats de senaste åren är uppgraderingsbara? Vi hanterar majoriteten av de laddare som finns och hjälper er enkelt att öka effekten på era befintliga anläggningar. 

Genom ett enkelt ingrepp montera kraftmoduler så har du från ena stunden till andra en mer kraftfull laddare. I en undersökning gjord i Europa baserad på laddeffekter så visar den att 150kW är ett snitt för optimal laddeffekt för elbilar idag. Kontakta oss för att ta reda på om just din anläggning genom några enkla steg går att göra till en mycket mer attraktiv laddare!

Serviceavtal - Basic

Serviceavtal - Plus+

Som ett resultat av att antalet elbilar ökar lavinartat har utbyggnaden av laddinfrastrukturen av förklariga skäl svårt att hålla samma takt. Men samtidigt som det alltså sker en ökning av antalet elbilar ställs det däremot allt högre krav på lättillgängliga laddmöjligheter i samhället. För att kunna erbjuda en snabb och enkel laddning i framtiden gäller det alltså nu för många aktörter att börja rusta sig efter framtidens behov. Sedan mars 2021 är gränsen på 200.000 laddbara bilar i Sverige passerad och innan 2030 kommer den siffran alltså enligt prognosen öka till 2,5 miljoner laddbara bilar.

Boka ett möte.

Har du frågor eller vill veta mer om våra produkter och tjänster är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på Svensk Fordonsladdning!