fbpx

Dalarnas kraftigaste snabbladdare till Gulf Idre!

Dalarnas kraftigaste snabbladdare till Gulf Idre installeras senare under året av Svensk Fordonsladdning. Laddaren, som kan leverera en maximal laddeffekt på 200kW kommer att bli en mycket viktig laddare för turismen i fjällvärlden.

Under sensommaren kommer den sett till effekt hittills största (bortsett från Tesla) snabbladdaren att byggas i Dalarna och Idre. Det är entreprenören Emil Henning som driver Gulf-macken på orten som möjliggör detta. Som helhetsleverantör av tjänsterna för installation, betaltjänst samt drift & underhåll har han anlitat Svensk Fordonsladdning. För Emil som bedriver verksamheten enbart i Idre är detta en stor investering, men han är övertygad om att behovet kommer finnas och han väljer att utmana de stora aktörerna i ett tidigt skede.

För turismen kommer denna laddare innebära ett stort lyft i omställningen till elektrifiering, men även för transportsektorn på sikt.

Säger Emil Henning, ägare av Gulf Idre

Eftersom vi har byggt och driftat de flesta av de publika laddarna i Dalarna så ser vi hur lavinartat beläggning ökar av dessa. Laddare på 50kW klassas inte längre som snabbladdare och det är alltför ofta vi ser köbildningar vid laddstationerna. Det är väldigt roligt att få förtroendet att upprätta anläggningen i Idre och vi stärker ytterligare våran position på marknaden.

Säger Robert Nilsson, VD på Svensk Fordonsladdning

För frågor om projektet vänligen kontakta:

Robert Nilsson, VD Svensk Fordonsladdning AB, 070-492 81 89, robert.nilsson@svenskfordonsladdning.se

Emil Henning, ägare Gulf Idre, 070-255 94 96, info@gulfidre.se