fbpx

Dalakraft väljer Svensk Fordonsladdning – får miljonorder på snabbladdare

Dalakraft väljer Svensk Fordonsladdning – får miljonorder på snabbladdare

Efter att Dalakraft tilldelats stöd för byggnation av publik laddinfrastruktur genom “Klimatklivet” kommer nu fler snabbladdare till Dalarna. Sedan dröjde det inte länge innan man gick ut med att Dalakraft väljer Svensk Fordonsladdning som helhetsleverantör av projekten. Projektet startas omgående med projekteringsprocessen.

Som ett resultat av att ansökningarna nu blivit beviljade byggs nu de 12 & 13:e snabbladdarna i ordningen i Dalakrafts ägo. De nya stationerna som byggs kommer att vara placerade i Mora och Avesta. Dessutom kommer de byggas med en effekt på 100kW med möjlighet till uppgradering till 200kW. Efterfrågan på laddstationer har det senaste året ökat i takt med att antal elbilar ökar dramatiskt. Sedan kan man titta på statistik för Dalakrafts befintliga stationer, där ser man en ökning från 2020 till 2021 med 78%. Fjälltrafiken tros ha stor inverkan på att det ökat så kraftigt.

Att Dalakraft väljer Svensk Fordonsladdning är väldigt roligt, det betyder mycket att få ett sådant förtroende av en stor aktör som Dalakraft. Det visar att vi är en betydande spelare på marknaden som kan hantera och driva stora projekt, säger Robert Nilsson, VD på Svensk Fordonsladdning.

Innan projektet startade så upprättades en tight tidplan. Efter det så framgick det tydligt att det inte finns utrymme för några stora förseningar. Men projektledningen är positiv och fältarbetena startar så snart tjälen gått ur marken och vid semestertid ska stationerna vara i drift. Sedan är det viktigt med rätt kompetens.

Vi behövde en leverantör som ser till helheten kring leverns av dessa tjänster och som kompletterar oss. Svensk Fordonsladdning med deras unika erfarenhet och kunskap på området kändes som helt rätt väg att gå, säger Rita Adolfsen, Marknads/Försäljningschef på Dalakraft

De exakta placeringar av laddsstationerna är i Mora Skålmyrsvägen 48 (Noret köpcentrum) och i Avesta Get Johannas Väg 28 (Dalahästen).

För frågor gällande projekten:

Robert Nilsson, VD Svensk Fordonsladdning, 070-492 81 89, robert.nilsson@svenskfordonsladdning.se

Rita Adolfsen, Marknads/Försäljningschef Dalakraft, 073-039 91 05, rita.adolfsen@dalakraft.se