fbpx

Premiär för Volkswagens eldrivna folkabuss VW ID Buzz

Volkswagens nytolkning av en eldriven version av den klassiska folkabussen är på gång – VW ID Buzz. 

Bolagets VD Herbert Diess skriver i ett inlägg på Twitter att ”The legend returns on 03/09/22!” och släpper även ett kort animerat klipp. 

Skissen som visas påminner mycket om tidigare bilder som tillverkaren delat på kraftigt kamouflerade exemplar av den kommande modellen, som bygger på Volkswagens elbilsplattform MEB och Volkswagen har bekräftat att vi kan förvänta oss att en hel del av tekniken liknar den vi hittar i Volkswagen ID.4. 

Enligt tidigare uppgifterkan vi vänta oss två olika versioner – buss och transportbil (“Cargo”). Båda ska få en räckviddssiffra på uppemot 55 mil enligt WLTP-körcykeln. Snabbladdningen ska inte slå några rekord; Att DC-ladda VW ID.Buzz till 80 procent ska ta ungefär en halvtimme. 

Produktionen ska ske i Tyskland på VW:s Hannoverfabrik som ställts om till elbilstillverkning för ändamålet. 

VW ID Buzz

Vad priset blirär ännu inte klart, men Volkswagen öppnade orderböckerna för förhandsbokning exklusivt för svenska och norska kunder redan i början av december. Någon förbetalning har än så länge inte krävts, utan istället kommer den som lägger en bokning kontaktas av en VW-återförsäljare “så snart bilen blir beställningsbar”. 

Mer information om ID.Buzz hittas här

Svensk Fordonsladdning erbjuder helhetslösningar inom snabbladdning, laddboxar, laddstationer för privatpersoner, BRF, företag och industri. Mer information om våra produkter och tjänster hittar du här >>