fbpx

Att migrera till en elfordonsflotta kan generera betydande driftsbesparingar.

Till år 2030 ska vägtrafikens utsläpp reduceras med 70 procent, och år 2045 ska hela fordonsflottan vara fossilfri. Elektrifieringen har blivit en viktig strategi för transport & logistiksektorns väg mot fossilfrihet. Ökningen av laddbara personbilar var rekordhög förra året, batteripriserna fortsätter sjunka och vi närmar oss tidpunkten när elbilar kan konkurrera i pris med sina fossildrivna motsvarigheter. Det här har banat väg även för elektrifiering av tyngre fordon, snabbare och tidigare än någon kanske trodde för bara ett par år sedan.

Gemensamt för lastbilstillverkarna är att de elektrifierar modeller som används för kortare dagliga körsträckor först, såsom sophämtning och distribution i städer, och successivt utvecklar modellutbudet mot längre och mer krävande transporter.

Alla branscher och verksamheter kommer behöva förändra sina vanor för att klara klimatmålen. För att göra omställningen smidigt och minimera påverkan på befintliga verksamheter kan vi Svensk Fordonsladdning erbjuda ett komplett sortiment av tjänster för laddning av tunga fordon. Oavsett placering eller geografi hjälper vi er med helheten så att ni kan fokusera på er verksamhet.

  • Anläggningsmaskiner – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning
  • Bussar – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning
  • Lastbilar – Offentlig, depå samt portabel AC och DC laddning
  • Fartyg – Hamnladdning, AC och DC

Tunga lastbilar kräver intelligent laddningsinfrastruktur med hög effekt. Att migrera till en elfordonsflotta kan generera betydande driftsbesparingar genom att eliminera bränslekostnader och minska underhållskostnaderna för fordon, samtidigt som man säkerställer kontinuerlig tillgång till nollutsläppszoner i stadsområden.

Låga nivåer av CO2, partikelutsläpp och buller gör det möjligt att transportera gods i nollutsläppszoner och under tider då lastbilar med traditionella drivlinor normalt inte får användas. Dessa fördelar kan möjliggöra fler och snabbare leveranser under ett skift.

I kombination med avsaknaden av avgaser leder detta till bättre arbetsförhållanden för förarna och en lägre miljöpåverkan. De kan dessutom leverera varor till insidan av byggnader. De lägre vibrationsnivåerna och det snabbare accelerationssvaret gör dessutom körupplevelsen av eldrivna lastbilar mer positiv.

Svensk Fordonsladdning är specialister inom DC-laddning och erbjuder kompletta laddlösningar för industri och tunga fordon. Vår målsättning är att erbjuda våra kunder en helhetslösning oavsett behov. Varmt välkommen att kontakta våra experter för mer information.

Källor: Volvo, Powercirle