fbpx

Andrahandsmarknaden för elbilar är stekhet!

För första gången tittar Blockets besökare mer på elbilar än på andra biltyper. I oktober fick en elbil på Blocket i snitt 43 procent fler visningar per dag än en bensinbil.

– Det är en milstolpe för begagnade elbilar som visar att intresset är större än någonsin tidigare. Svenskarna är helt klart sugna på elbil, men prisbilden gör det fortfarande svårt för många att ta det sista steget. Det är något vi tror kommer att förändras i takt med att utbudet av elbilar blir större de kommande åren, säger HenrikLittorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Medianpriset för en begagnad elbil fortsätter också att stiga. Mellan augusti och oktober har medianpriset för en elbil ökat med 25 procent. Motsvarande siffra för en bensinbil är 3,8 procent.

– Det är spännande att se prisutvecklingen på begagnade elbilar. I vissa fall kan det till och med vara så att värdeminskningen i princip är obefintlig och du kan sälja bilen för samma pris du köpte den för, säger HenrikLittorin, marknadsplatsdirektör för Blocket fordon.

Mest sålda elbilarna på Blocket i oktober 2021

1. Renault Zoe
2. Nissan Leaf
3. Volkswagen e-Golf
4. Tesla Model S
5. Kia e-Niro

Mest sålda elbilarna på Blocket hittills i år

1. Renault Zoe
2. Kia e-Niro
3. Volkswagen ID.3
4. Tesla Model 3
5. Nissan Lea
6. Volkswagen e-Golf
7. Tesla Model S
8. Hyundai Ioniq
9. BMW i3S
10. Hyundai Kona

Svensk Fordonsladdning erbjuder helhetslösningar inom snabbladdning, laddboxar, laddstationer för privatpersoner, BRF, företag och industri. Mer information om våra produkter och tjänster hittar du här >>