fbpx

ABB siktar på en 100% eldriven fordonsflotta 2030

Chefen för ABB Electrification, Mats Peterson meddelar att bolagets bilar med förbränningsmotorer succesivt kommer att fasas ut och att ABB Sverige ska vara elektrifierad om tre år. En rejäl omställning påbörjas omgående och det finns ett otroligt stort intresse bland medarbetarna meddelar Mats Peterson till SVT Nyheter. 

ABB Sverige har som målsättning att bli koldioxidneutrala till 2030. En del i detta arbete är att minska de egna utsläppen, där fordonsflottan utgör en del för att nå målet. Man vill såklart även vara med på tåget och sälja på en marknad som växer mycket snabbt. Mats menar att den största utmaningen är att bygga ut laddinfrastrukturen i Sverige. Att hinna med så att det inte blir ett hinder för den stora massan att gå över till elbil. ABB har hela 10.000st fordon och skall till 2030 elektrifiera hela sin fordonsflotta. 

Vi på Svensk Fordonsladdning är en av nyckelspelarna i den enorma utbyggnaden av publik DC laddning som kommer att krävas för att laddinfrastrukturen ska hänga med i utvecklingen.

Svensk Fordonsladdning erbjuder helhetslösningar inom snabbladdning, laddboxar, laddstationer för privatpersoner, BRF, företag och industri. Mer information om våra produkter och tjänster hittar du här >>